Na de feestdagen …

7 januari 2023

Het is bekend dat na de sfeervolle decembermaand het aantal scheidingen ineens oploopt.

Soms meldt een medewerker zich als gevolg daarvan zelfs ziek. Om deze periode in het leven van uw medewerker zo kort mogelijk te houden, met grip op de situatie, is het aan te raden de scheiding samen te regelen via een mediator.

Naast de zakelijke aspecten die in dat kader geregeld moeten worden, wordt daarbij ook aan de emotionele kant van scheiden aandacht besteed. Hoe is het allemaal zo gekomen, wat was er goed tijdens de samenleving, waardoor is de verwijdering ontstaan, wat doet dat met hen, en wat willen ze voor de toekomst?

Onder begeleiding van de mediator wordt getracht om samen alles zodanig met elkaar te regelen, dat ieder tevreden is over de uiteindelijke oplossing.  Zowel met betrekking tot het ouderschapsplan, de alimentatie, wie waar gaat wonen, als met betrekking tot het afwikkelen van de gemeenschappelijke boedel, de event. huwelijkse voorwaarden, het pensioen, etc.

Partijen hebben daarbij een gelijkwaardige inbreng en houden hun eigen verantwoordelijkheid bij de door hen zelf gekozen oplossingen.

Als over alle punten overeenstemming is bereikt wordt dat vastgelegd in een convenant en door partijen ondertekend, waarna de scheiding wordt geformaliseerd.

Partijen ervaren dat zij met echtscheidingsbemiddeling in een relatief korte tijd, en tegen acceptabele kosten die zij 50/50 dragen, met elkaar tot maatwerkoplossingen komen. Dat draagt bij aan een snellere verwerking van de scheiding alsmede aan een beperkter invloed op de werkprestaties en de werkomgeving.

Als MfN registermediator ben ik ook op dat vlak actief. Desgevraagd ben ik uw personeel daarbij graag van dienst.

Ben Schoenmaker

Voor vragen kunt Ben Schoenmaker bereiken per e-mail via: b.schoenmaker@schoenmakeradvies.comOf bellen: 0297-347166

Eerder verschenen artikelen

Risico’s bij werken met ZZP-ers na uitspraak Hoge raad

Risico’s bij werken met ZZP-ers na uitspraak Hoge raad

Enkele weken geleden heeft de Hoge Raad eindelijk uitspraak gedaan in de Deliveroo-zaak. De Hoge Raad bekrachtigt de uitspraak van het Hof Amsterdam, waarin al was bepaald dat bezorgers van Deliveroo werkzaam waren op basis van een arbeidsovereenkomst, terwijl...

Lees meer
Risico’s bij werken met ZZP-ers

Risico’s bij werken met ZZP-ers

Het aanhoudende tekort aan personeel op de arbeidsmarkt is slecht nieuws voor werkgevers. Zij moeten daardoor steeds vaker ZZP-ers inzetten, die de zelfde soort werkzaamheden dan verrichten middels een overeenkomst van opdracht. Die ZPP-ers prijzen zich veelal...

Lees meer

Sociale veiligheid

Als werkgever moet je enorm veel ballen in de lucht houden. Eén daarvan is het tevreden houden van je personeel. Daarbij spelen niet alleen factoren als salaris, werktijden en werkdruk een rol. Sinds een aantal jaren krijgt ook de factor werksfeer, en dan meer...

Lees meer