Specialismen van Schoenmaker bedrijfsjuridisch advies & mediation

Specialismen van Schoenmaker Bedrijfjurische Advies en Mediation

Expertise in diverse soorten recht

In de loop van zo’n 30 jaar hebben wij een schat aan specialistische ervaring opgebouwd. Hierdoor kan Schoenmaker Bedrijfsjuridisch Advies & Mediation klanten, zowel zakelijke als particuliere, helpen op uiteenlopende terreinen.

Van rechtskundig advies tot mediation

Voor bedrijven is dat bijvoorbeeld op het vlak van het ondernemingsrecht, contracten, bescherming van know-how of innovaties, en problemen met overheden. Maar ook met betrekking tot arbeidsgerelateerde onderwerpen kunnen ondernemers, én particulieren, bij ons terecht voor deskundige adviezen of support. Dat geldt tevens voor mediation in de zakelijke-  of privésfeer.

Met onze specialismen kunnen wij u ontzorgen op vele vlakken.

Schoenmaker Advies - Icoon Arbeidsrecht

Arbeidsrecht

Arbeidsconflicten, de procedure rondom een ontslag, reorganisatie? Stuk voor stuk kwesties waarmee u als ondernemer te maken kunt krijgen en die goed geregeld moeten zijn.

Schoenmaker Advies - Icoon Contracten

Contracten

Overeenkomsten vormen een onmisbare basis voor een goede bedrijfsvoering. Hoe leg u dat eenduidig vast? Of wat te doen als een contract niet wordt nagekomen?

Schoenmaker Advies - Icoon ICT-recht

ICT-recht

Op het vlak van ICT-recht is er een ruime opsomming te maken van punten die ondernemers nauwlettend in de gaten moeten houden op juridisch gebied.

Schoenmaker Advies - Icoon Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Wie een onderneming begint, zal zijn juridische zaken vooraf goed moeten regelen, zeker als er meerdere eigenaren zijn . Draait de zaak al een tijdje, dan is een update raadzaam, een ‘juridische APK’.

Schoenmaker Advies - Icoon Ruimtelijke ordening

Ruimtelijke ordening

De gebruiksmogelijkheden die een ondernemer wenst voor zijn bedrijfslocatie, stroken soms niet met de (bestemmings)plannen die een gemeente met een bepaald gebied heeft. Tijdig en adequate actie wordt dan gevraagd.

Schoenmaker Advies - Icoon Mediation

Mediation

Als het erom spant tussen partijen, leidt het inschakelen van een mediator vaak tot een passender, snellere en goedkopere oplossing dan een gang naar de rechter