ICT-recht

Praktische adviezen

Specialismen van Schoenmaker Bedrijfjurische Advies en Mediation

ICT-recht

E-commerce en service level agreement

Op het vlak van ICT valt er een uitgebreide opsomming te maken van punten die ondernemers nauwlettend in de gaten moeten houden, zeker op juridisch gebied. Schoenmaker Bedrijfsjuridisch Advies & Mediation verleent u op deskundige wijze assistentie.

Dat kan onder andere bij de onderstaande zaken:

  • Opstellen of beoordelen van overeenkomsten voor ICT-projecten.
  • Aanschaffen van hard- en software en onderhoudscontracten.
  • Broncodes veiligstellen.
  • E-commerce.
  • Clouddiensten.
  • Webwinkel.
  • SLA.

Wet- en regelgeving binnen ICT

Verder toetsen wij of websites voldoen aan de actuele wet- en regelgeving. Daarin verandert immers regelmatig het een en ander. Een volgend belangrijk aandachtspunt is onmiskenbaar de omgang met privacygegevens. Bijvoorbeeld uit hoofde van de AVG.

Met de huidige razendsnelle ontwikkelingen in de internetomgeving zal de lijst eerder groeien dan kleiner worden. Wij houden onze kennis up-to-date en staan ondernemers graag bij.

 

Schoenmaker Advies - Icoon ICT-recht

Met onze specialismen kunnen wij u ontzorgen op vele vlakken.

Schoenmaker Advies - Icoon Arbeidsrecht

Arbeidsrecht

Arbeidsconflicten, de procedure rondom een ontslag, reorganisatie? Stuk voor stuk kwesties waarmee u als ondernemer te maken kunt krijgen en die goed geregeld moeten zijn.

Schoenmaker Advies - Icoon Contracten

Contracten

Overeenkomsten vormen een onmisbare basis voor een goede bedrijfsvoering. Hoe leg u dat eenduidig vast? Of wat te doen als een contract niet wordt nagekomen?

Schoenmaker Advies - Icoon ICT-recht

ICT-recht

Op het vlak van ICT-recht is er een ruime opsomming te maken van punten die ondernemers nauwlettend in de gaten moeten houden op juridisch gebied.

Schoenmaker Advies - Icoon Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Wie een onderneming begint, zal zijn juridische zaken vooraf goed moeten regelen, zeker als er meerdere eigenaren zijn . Draait de zaak al een tijdje, dan is een update raadzaam, een ‘juridische APK’.

Schoenmaker Advies - Icoon Ruimtelijke ordening

Ruimtelijke ordening

De gebruiksmogelijkheden die een ondernemer wenst voor zijn bedrijfslocatie, stroken soms niet met de (bestemmings)plannen die een gemeente met een bepaald gebied heeft. Tijdig en adequate actie wordt dan gevraagd.

Schoenmaker Advies - Icoon Mediation

Mediation

Als het erom spant tussen partijen, leidt het inschakelen van een mediator vaak tot een passender, snellere en goedkopere oplossing dan een gang naar de rechter